Stichting Okanisie Pikien opent eerste Taalcentrum in Marowijnetaalcentrum-okanisie-pikien-(1)
Het Taalcentrum is een faciliteit gecreëerd en gebouwd door Stichting Okanisie Pikien om kinderen buitenschool op te vangen. Kinderen worden hier op een creatieve, speelse en pedagogisch verantwoordelijke wijze begeleidt op het gebied van taal. Alle activiteiten worden gepland en uitgevoerd in samenwerking met de Oudercommissie, leesouders & de school.

Het taalcentrum te Moengotapu is op 27 oktober formeel geopend door Stichting Okanisie Pikien en de ouders van het dorp. Onder belangstelling van lokale overheid, de school & partnerorganisaties is het gebouw officieel in gebruik genomen. Het terrein is een bijdrage van de gemeenschap van Moengotapu aan Stichting Okanisie Pikien. Middels een MoU is het terrein officieel overgedragen aan de organisatie.

De bouw van het Taalcentrum is volledig gefinancierd met eigen middelen van Stichting Okanisie Pikien. Voor de inrichting heeft zij boeken gehad van Stichting Unu Pikien en de meubels zijn gefinancierd door fondsen.

Het Taalcentrum is ingedeeld in vier hoeken: Leeshoek, Creahoek, Bibliotheek en een Stille hoek (Huiswerk).

Buiten op het terrein wordt in de nabije toekomst een speeltuin geplaatst en een voetbalveld. Waardoor ook de lichamelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Het taalcentrum is onder beheer van Stichting Okanisie Pikien.

Een tweede Taalcentrum wordt per 1 november gebouwd in Moengo. Scholen en oudergroepen kunnen volgens hetzelfde concept van Moengotapu hier gebruik van maken.(GFC)


  • Deel dit bericht